Diensten

Coaching

Mijn werkwijze en voorbeelden uit de praktijk

In mijn coaching maak ik oa gebruik van verschillende methodes zoals Life Languages, Focussen, Contextuele Therapie, ACT en RET.

Tevens begeleid ik mensen die te kampen hebben met stress en burn-out. Middels de CSR aanpak bij stress en burn-out kan ik je begeleiden naar volledige reintegratie. 

Ik ben als psycholoog geregistreerd bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen).

Met wat voor vragen komen mensen bij mij in coaching? En hoe werkt het eigenlijk?

Stap 1. Ik start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek verkennen we je vraag. Waarom wil je coaching, wat was de aanleiding, wat wil je bereiken, wat is je motivatie? De kennismaking helpt je om van mij als coach een beeld te krijgen en ik krijg zicht op je vraag. In het eerste gesprek proberen we het doel te formuleren voor je coach-traject en geef ik je een idee van mogelijke vervolgstappen. Ook maak ik een inschatting  hoeveel gesprekken er nodig zijn. 

Stap 2. Dan volgt de eerste “echte” afspraak en gaan aan de slag met je coach-vraag. Wil je weten welke vragen er zoal langskomen? Er is natuurlijk een enorme diversiteit. Onder het kopje “Voorbeelden” noem ik een aantal vraagstukken uit mijn coachpraktijk. 

Stap 3. Tussentijds evalueer ik met je of we op de goede weg zitten. Het kan namelijk weleens voorkomen dat een ander vraagstuk opduikt als gevolg van de gesprekken. Dan is het de vraag of we dit vraagstuk meenemen of dat we dat niet doen. De keuze is aan jou want het moet meerwaarde hebben voor jouw ontwikkeling.

Stap 4. Na afloop van je coach-traject evalueren we hoe je bent begonnen en hoe je er nu voor staat. Waarschijnlijk is je zelf-inzicht gegroeid, herken je je eigen gedrag beter en weet hoe kan ombuigen of bijsturen om oude valkuilen te voorkomen. 

Voorbeelden uit de praktijk:

– Je merkt dat de balans in je leven al een tijdje weg is. Hoe vind je rust en blijf je verbonden met wat je echt belangrijk vindt?

– Je bent leidinggevende van een team en je wilt je team zelfstandiger laten werken. Vraag je je af wat jij daarin kan doen als manager?

– Je vindt je werk wel leuk maar mist de inspiratie die je voelde aan het begin. Moet je nu opzoek gaan naar iets anders? Maar wat dan eigenlijk?

– Je zit thuis met een burn-out en zoek deskundige begeleiding hoe je weer terug kan keren naar werk. Maar ook hoe je kan voorkomen dat je weer terugvalt.

 

Loopbaancoaching

Werk neemt een grote plaats in ons leven en heeft een enorme invloed op hoe we ons voelen. Ik coach mensen die met vragen zitten rondom hun loopbaan.  Als je werk goed loopt zit je lekker in je vel. Maar als het op werk tegen zit om wat voor reden dan ook dan kan dit een hoop mentale energie kosten. Blijf niet zitten met deze vragen want in mijn ervaring kunnen 1 of 2 gesprekken al enorm helpen om hieruit te komen.

Herken je deze vragen bij jezelf?

“Waar word ik gelukkig van in mijn werk?”.

“Past deze baan nog bij mij?” 

Of twijfel je over je een studie of welke vervolgopleiding je zou moeten kiezen? 

Wil je hulp bij deze vragen of gewoon een keer sparren zodat je een volgende stap kan gaan maken? 

Ik heb een grote hoeveelheid instrumenten tot mijn beschikken om je te helpen groeien in zelfinzicht die jou ondersteunen in het maken van een volgende stap.

Het is makkelijker je verantwoordelijkheid te nemen dan je vrijheid te pakken

+31 612751054

beschikbaar van 09:00 – 17:00

Email marloes@blackbirdconsulting.nl