Diensten

Organisaties

Welke coach- vragen kom ik tegen?

In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende methodes zoals Life Languages, Focussen, Contextuele Therapie, RET en de CSR aanpak bij stress en burn-out. 

Ik ben als psycholoog geregistreerd bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen)

Met wat voor vragen komen mensen bij mijn in coaching? En hoe werkt het eigenlijk?

Stap 1. Ik start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek verkennen we jouw vraag. Wat is de aanleiding, wat is je doel, wat speelt er in jouw leven? De kennismaking helpt jou om van mij als coach een beeld te krijgen en ik van jou als klant. In het eerste gesprek proberen we ook gezamenlijk het doel te formuleren en geef ik je een idee van mogelijke vervolgstappen en hoeveel gesprekken er nodig zijn. Daarna ben jij aan zet om te bepalen of je wilt starten met je coachtraject. 

Stap 2. Dan volgt daarna z.s.m. de eerste afspraak en gaan we meteen aan de slag met wat je bezighoudt en welke inzichten helpende zijn om je doel te bereiken. Wil je weten welke vragen er zoal langskomen? Er is natuurlijk een enorme diversiteit. Hieronder noem ik een aantal vraagstukken uit mijn coachpraktijk. 

Stap 3. Tussentijds evalueer ik met jou of we op de goede weg zitten. Het kan weleens voorkomen dat een ander vraagstuk opduikt als gevolg van de gesprekken of uit je dagelijks leven. Dan is het de vraag of we dit vraagstuk meenemen of dat we dat niet doen. De keuze is aan jou want het moet meerwaarde hebben voor jouw ontwikkeling.

Stap 4. Na afloop van je coach-traject evalueren we hoe je bent begonnen en hoe je er nu voor staat. Je zelf-inzicht is gegroeid, je herkent je eigen gedrag beter en weet hoe kan ombuigen of bijsturen om oude valkuilen te voorkomen. En als je wilt betrekken we je leidinggevende erbij.

Voorbeelden uit de praktijk:

– Je bent leidinggevende van een team maar je voelt je eerder een soort stroman en bent constant brandjes aan het blussen.

– Je vraagt je af, is dit alles? Ik had zoveel plannen maar wat is daar nu van terecht gekomen?

– Je krijgt de feedback dat mensen het idee hebben bij jou dat je met alle winden meewaait. Je vraagt je af waar sta ik?

– Waarom ben ik zo moe? Ik slaap zo slecht en lig maar te piekeren en pas geleden had ik een paniekaanval op werk.

– Het lijkt wel alsof ik alleen nog maar boosheid voel en ik verlies steeds sneller mijn geduld. Ik vraag me af wat er aan de hand kan zijn.

– Ik merk dat ik bang ben voor wat mijn collega’s van mij vinden. Het maakt me heel onzeker.

– Het lukt me niet om mijn werk af te krijgen. Ik ga regelmatig met een vervelend gevoel naar huis. 

Team Coaching

Samenwerking& Communicatie

Zoals iedereen weet is goede communicatie ontzettend belangrijk voor een prettige samenwerking binnen een team. 

Maar soms lopen de zaken niet zo soepel…

Misschien zijn dit wel jullie vragen:

“Waarom reageert iemand zo fel op mij?”. “Hoe kan ik die andere collega beter begrijpen, of uitleggen wat ik bedoel?”. “Het voelt alsof we aan de verschillende kant staan van een rivier. Hij wil die kant op en ik juist de andere. We komen niet nader tot elkaar”. 

“In mijn projectgroep komen we er maar niet uit, we verliezen veel tijd energie met eindeloze discussies”. 

Als je op zoek wil gaan naar de antwoorden op deze vragen dan raad ik jullie aan gebruik te gaan maken van Life Languages. Een profiel van Life Languages geeft inzicht in je eigen communicatiestijlen/talen en ook hoe je echt de brug kan bouwen naar de ander. Life Languages is ontwikkelgericht, opbouwend en geeft als geen ander instrument inzicht in wat er werkelijk speelt.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je gewoon even checken of Life Languages jou kan helpen? Neem contact met me op. 

+31 612751054

beschikbaar van 09:00 – 17:00

Email marloes@blackbirdconsulting.nl